Navigera dig fram här   Tisdagen den 12:e november 2019
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14761  
  Antal nyheter: 5454  
  Meddelanden: 68504  
  Sidvisningar:  
  Idag: 3343 st  
  Igår: 8938 st  
  Denna månad:
85719 st
 
  Föreg. månad:
237280 st
 
  Totalt: 72216072 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. LondaGloss
3. smrtsmithM
4. Harrison
5. Coorms
6. sarahtaylor
7. garciatatiana
8. redpill
9. Holmqvist
10. Jonesy
 
 
Här är du: I tidningen: 2018, nr 4 > Artikel: CTEK CT5 Powersport
 

CTEK CT5 Powersport

Räck upp handen alla ni som kommit ut till en snöskoter eller fyrhjuling som visat sig vara utan batteri. Vill påstå att alla som haft en maskin ståendes mellan säsongerna har upplevt detta minst en gång. Det är inte bara kylan som gör at prestandan i batterierna försämras, det gör även ett overksamt batteri.

I grunden så förutsätter vi att det batteri man har fungerar på ett normalt sätt. Visst har vi under åren sett batterier av undermålig kvalitet som inte alls fungerat efter ens en säsong, men vi utgår någonstans ifrån att vi har ett normalt batteri.
Den som tror att bara för att man drar ut startnyckeln så kommer batteriet att klara sig utan problem, den personen tror fel. Ett batteri laddas ur eller tappar laddning hela tiden det står overksamt. Det är oftast 2 faktorer som laddar ur batteriet. Det ena är att ett batteri internt laddar ur på grund av kemiska processer. Det andra är om det finns någon typ av elektronik i ett fordon så kräver vissa komponenter sannolikt alltid lite ström, vilket gör att ett overksamt batteri alltid levererar viss ström till elektroniken i ett fordon. I sämsta fall finns det olika typer av läckströmmar i elektroniken som gör att ett batteri laddas ur. Dessa läckströmmar beror oftast på dålig framtagen elektronik.

http://www.skoter.se/pren
http://shop.skoter.se
http://www.skoter.se/digitalt

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se