Navigera dig fram här   Måndagen den 21:e oktober 2019
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14755  
  Antal nyheter: 5450  
  Meddelanden: 68504  
  Sidvisningar:  
  Idag: 2195 st  
  Igår: 9058 st  
  Denna månad:
155407 st
 
  Föreg. månad:
218623 st
 
  Totalt: 72048480 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. sarahtaylor
2. garciatatiana
3. redpill
4. Holmqvist
5. scom851
6. Jonesy
7. poaweitacka
8. snowman
9. brusse
10. rs3gold5
 
 
Här är du: I tidningen: 2019, nr 5
 
Välj nummer:

NR 5-2019

I vårt senaste nummer kan man läsa om alla de olika timmervagnar som finns till din fyrhjuling och lite andra tips o tricks som kan vara bra att veta. Nyheter från fyrhjulingsvärlden med olika produkter och nyheter.
Vi har testat Polaris kompetenta 6x6:a och Yamahas Kodiak 450 som verkligen imponerar. Mer kul är ett fantastiska resereportaget från Ukraina och Sammanfattning från sommarens SOT.

Vilken registreringsform skall du välja?
Traktor, terräng eller MC? Ja, vi hjälper till och benar ut skillnaderna.
Scouterna använder fyrhjulingens mångsidighet i sin verksamhet vilket vi kan läsa om här. Plus mycket mera.
Häng med!
Prenumerera
Prenumerera och spara pengar och du slipper söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!

[ REPORTAGE ]
[1] Timmervagnar
ATV-fordon av olika storlekar har verkligen blivit ett bra komplement till jord- och skogsbruket. Alltifrån små lättkörda maskiner till stora kraftfulla bamsar. Allt beroende på vilket behov man har och hur man tänker utnyttja dem. Ett ofta förekommande arbetsområde är skogen. Maskinerna är lätta och gör ringa skada på markvegetationen när man kör med ATV: n och vagnen i jämförelse med stora tunga skördare. Vid t.ex. gallring får man säkert största nytta av en ATV med timmervagn. Smidig att ta sig fram med och förträfflig att lasta gallrad skog på. Andra använder maskinen med timmervagn till att ta hem bränsle till fastigheten och ytterligare andra kör ut avverkningar som gjorts. Beroende på markens egenskaper, och hur stora områden man tagit ut skog på, lämpar sig en ATV med timmervagn många gånger bra. Tittar man på ekonomin ser man i många fall att det mest lönsamma är användandet av en ATV i skogsarbetet. Detta gäller främst för mindre skogsägare som gör måttliga uttag och inte har alltför långa transportsträckor. Det gäller också att göra ett bra val av timmervagn utifrån det behov jag som skogsägare har och bl a välja rätt vagnstorlek. I dag finns det många vagnsmodeller ute på marknaden. Alla gör sin nytta utifrån vad brukaren har för behov. Med den här sammanställningen har vi velat exponera både små men även stora, välutrustade och kraftfulla vagnar. Många fler modeller finns ute hos din handlare och med hjälp av tabellsammanställningen visar vi på en del huvudegenskaper man bör tänka på när man gör sitt val.
[2] Yamaha släpper på bred front 2020
Förutom Kodiak 450, som ni kan läsa om nyheterna kring i höstens första nr av Tidningen ATV-Quad nr 4-19, så har Yamaha lanserat övriga modeller på bred front för kommande säsong, 2020.
[3] Två nya Traxter modeller 2020
Can-Am lanserar nu två nya Traxter modeller. Just Traxter Pro är arbetshästen av de två. Kikar man på Defender Limited så går det att få A/C i denna. Modern lösning med både värme- och kylpaket.
[4] Arctic Cat 2020
Egentligen kanske inte allt detta är nytt hos Arctic Cat, men med tanke på att man tills i år bytt tillbaka från Textron till Arctic Cat så kör vi en kort genomgång av några tidigare kända modeller. I sin lineup har Arctic Cat närmare 12 olika modeller. I serien Alterra finns ett antal olika modeller med motorvarianter i allt från 90, 300, 570 till 700 kubik, samt modeller både med och utan servostyrning. Det finns även en 2-up version som heter TRV 700.
[5] Registreringsformer
När man träffar bekanta som funderar på att skaffa en fyrhjuling så är en av frågorna alltid vilken registreringsform man skall välja. Det finns ju några att välja mellan. För att hjälpa till att visa på skillnaderna har vi här en sammanställning om vad dessa egentligen är.
[6] ATV i scoutverksamheten
Som med de flesta scoutverksamheter så arbetar vår scoutkår med att aktivera ungdomar och barn för att komma ut i skog och mark och njuta av vår vackra natur, väl förberedda för att kunna hantera allt från att göra upp eld och laga mat, till att överleva i naturen om så krävs. När man arbetar med lägerverksamhet inom scouterna så varierar svårighetsgraden med vilken åldersgrupp man har med sig på lägret. Om man i de mindre årgångarna ofta har lägret nära, så är det inte ovanligt att de äldre scouterna i övre mellanstadieålder och äldre ofta vill göra relativt avancerade utflykter med en stor grad av äventyr!
[7] Ukraina 2019
Drömmen om en resa på ATV genom bergen i Ukraina började redan 2018, när vi deltog i en GPS-tävling på ATV i Polen. Vi träffade där en kille, Norbert, som driver ett företag i södra Polen som dels arrangerar ATV-resor och även har en ATV-butik. Han visade oss bilder från hans resor som var helt magiska. En resa till Ukraina var stora samtalsämnet på bilresan hem från Polen.
[8] SOT fungerade perfekt
24:e Sweden Offroad Tour i somras fungerade perfekt - alla rekordartade 18 dagarna.
[ TESTER ]
[9] TEST Polaris Sportsman 6x6 570 EPS
Polaris Sportsman 6x6 570 EPS, även kallad Bigboss, är en modell som kommer in någonstans mellan en vanlig ATV och en UTV. En arbetsmaskin med lastegenskaper som samtidigt skall kunna agera smidigt i terrängen. Modellen har använts flitigt av främst den amerikanska armen under mång års tid. Mycket på grund av de tidigare nämnda egenskaperna men även för att modellen har varit stryktålig under alla olika typer av förhållanden. För ett par år sedan fick modellen en uppgradering i chassit för att bli styvare och få bättre uthållighet, men man uppgraderade även drivlinan och motorn. Sedan dess har man gjort mindre uppgraderingar där de senaste är den enklare regleringen mellan 2- till 4-hjulsdrift, samt ADC via skjutreglaget på höger handtag. Själva handtagen är greppvänligt
[10] TEST Yamaha Kodiak 450 EPS SE
En Kodiak 450 EPS kan man se som lillebrorsan i Yamahas Kodiak segment. En modell som fick några riktigt stora uppgraderingar för två år sedan med bland annat förbättrade motoregenskaper och bättre miljökrav som följd. A.I.S. gör den effektivare Under huven hittar vi en encylindrig motor på 421 kubik med 4 ventiler och en överliggande kamaxel. En relativt ren motor i grunden men som med katalysator och A.I.S systemet (Air Induction System som ger syre till katalysatorn) ser till att förbränna alla oförbrända avgaser som kommer ut ur motorn.
[11] TEST Volkswagen Alltrack GT Executive Edition
Att Volkswagen Passat blivit en populär modell i Sverige vittnar väl siffror som att över 300 000 fordon har sålts sedan lanseringen 1973. Totalt har det tillverkats över 24 miljoner bilar av denna modell. Grundkonceptet är kvar men har under åren utvecklats, förfinats och datoriserats. Familjebil, företagsbil, SUV Det är en multifunktionsbil kan man påstå. Passar bra in som familjebil och även som företagsbil i alla dess varianter, vilket tilltalar köparen. Det är rymligt och gott om utrymme i kupén. Passagerarna i baksätet har också bra benutrymme, för att inte tala om det stora bagageutrymmet som det är få märken och modeller som slår. Verkligen uppskattat när man gör långutflykter med familjen eller om man är den som använder bilen i företaget där man behöver få med sig mycket utrustning. Gallerskydd är också ett uppskattat tillbehör. Lätt och snabbt att sätta upp och ta ned alltefter vilket behov man har. För det mesta sitter det uppe som ett extra skydd om den snabba inbromsningen behövs.
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se