atv.skoter.se
 
Navigera dig fram här   Tisdagen den 26:e maj 2020
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14884  
  Antal nyheter: 5549  
  Meddelanden: 68505  
  Sidvisningar:  
  Idag: 5264 st  
  Igår: 6232 st  
  Denna månad:
212774 st
 
  Föreg. månad:
246208 st
 
  Totalt: 73798063 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. cc9090
2. hdstreamz
3. Eeyokik268
4. scom851
5. oskar65
6. seofred
7. willsmith11304
8. KlemxhukDa
9. AmyStephen
10. tonghuan
 
 
Här är du: > Yamaha släpper på bred front 2020
 

Yamaha släpper på bred front 2020

Förutom Kodiak 450 (som ni kan läsa om i hösten första nr av Tidningen ATV-Quad nr 4-19 som finns ute nu i kiosk) så har Yamaha idag lanserat övriga modeller på bred front för kommande säsong, 2020

Grizzly 700 EPS SE är en robust fyrhjuling som bygger på Yamahas 686 kubiks motor. Nytt är deras nya ECO mappning som gör att den skall ge en lägre bränsleförbrukning. Denna modell är även en av Yamahas stora arbetshästar. Den kommer monterad med en Warn Pro Wantage 2500 vinsch samt att man har en lastkapacitet på 140kg och en dragkapacitet på 600 kg. Modellen kommer med styrservo som gör det enkelt att ta sig fram full lastad eller i snäva partier i terrängen. Drivningen har i grunden Yamahas kända On-Command system vilket gör det enkelt att gå mellan 2-, 4-hjulsläge och diffspärr genom en tryckknapp. Ultramatic CVT:n ser sedan till att få Grizzlyn att gå jämt och fint i terrängen. Till Sverige kommer denna modell bronsfärgad.


På UTV sidan ser man till att satsa brett på ett antal olika modeller.
Nytt är Wolveringe X2 R-Spec ALU som är anpassad för att passa både nya som erfarna användare. En tvåsitsig modell som är kompakt och har en tvåcylindrig motor med 8 ventiler och är på 847 kubik. Modellen kommer med piggyback stötdämpare med lång slaglängd samt med greppvänliga 26” däck skall ge bra framkomlighet och komfort ute i terrängen. Man kan snabbt växla mellan 2-, 4-hjulsdrift och differentialspärren via Yamahas enkla och elektriska On-Command system. Ultramatic CVT ser sedan till att leverera rätt kraft, mellan motorn och däcken, för de förhållanden och underlag som du kör i. Ett fokus man har haft vid utvecklingen av denna modell är att ljudet skall vara så lågt som möjligt inne i hytten. Man har gjort ett flertal förändringar där motor infästning samt balansering, nya karosspaneler tillsammans med buller- och vibrationshämmande material ser till att skapa en ultralåg ljudnivå som passar för att man skal njuta av sin körning och kunna föra et samtal under färden. Denna kommer i Yamaha blå samt kamouflage.

Wolverine X4 kommer med plats för 4 personer. Den har samma hjulbas som modellen för 2 personer och skall vara kompakt men ändå smidig i sin klass. Baksätena kan fällas ned och skapa en större yta för att ta med sig utrustning. Dragkapaciteten är 900 kg vilket passar bra för många olika typer av arbeten. Självklart kommer även denna modell med On-Command sam t Ultramatic CVT. En fördel som denna modell har är den självreglerande fjädringen bak för att alltjämt ha bra komfort. Modellen kommer i Racing blå.


Viking EPS är en arbetsmodell som har funnits med ett tag. Den har plats för 3 personer och drivs av en 686 kubiks encylindrig motor. Den kommer med ett rymligt lastflak för att klara av större arbeten. Genom ett plant golv är det enklare att kliva i och ur då det inte finns några höga kanter man måste kliva över. Kommer givetvis med Ultramatic CVT samt On-Command. Vikingen kommer i färgerna Yamaha Blå samt Olivgrön.


Inom sportsegmentet har Yamaha 3 modeller. YXR1000R är grundmodellen i detta segment och den modell som först såg dagens ljus i denna sportiga modell. Den är byggt kring ett sportigt racingchassi med rejäla Fox Podium dämpare som tål rejält med stryk. Den har låg tyngdpunkt samt en kompakt motor på 998 kubik som går att varv upp i hela 10500 varv/min. Motorn har 12 ventiler, är trecylindrig samt med dubbla överliggande kamaxlar. Tack vare den 3 cylindriga motorn och dess teknik får man en linjärt vridmoment genom hela accelerationsfasen. Vill man kan man eftermontera en turbosats från Yamaha som är lämplig i bland annat tävlingar eller om man vill köra på isbana med den. Den sekventiella växellådan med rallybilskänsla ser till att ge kontinuerligt drag. Modellen har dessutom fått snygga och översiktliga instrument samt komfortabla säten. Färgen är Romantic Rouge.


Nästa steg i modell översikten är YXZ1000R SS en modell som är ännu ett lyft från föregående modell. SS står för Sport Shift och är att m an växlar upp och ned via paddlar på ratten. Kan ses som en liten uppgraderinge men ger en fantastisk racingskänsla. Man kliver snabbt genom hela växlingsregistret helt utan koppling genom Yamahas elektroniska styrning (YCC-S). En liten finess är även den launchcontroll som finns inbyggd som gör att man får lite extra racingkänsla i körningen. Färgen är vit på denna modell.

Den sista sportmodellen är YXZ1000R SS SE som är en uppgradering av SS. Man får på denna modell exklusivara och nya bead loc aluminium fälgar, bättre dämpare med dual rate fjäder som skall tåla mer, Yamaha Racing Blå samt exklusiv grafik samt ny typ av broms-, gaspedal samt växelspak.

Det finns en Yamaha för alla oavsett om man är inne för att leka eller arbeta.

Missa inte alla nyheter och tester.

Prenumerera
Prenumerera och spara och slipp söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se