atv.skoter.se
 
Navigera dig fram här   Måndagen den 28:e september 2020
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15014  
  Antal nyheter: 5558  
  Meddelanden: 68505  
  Sidvisningar:  
  Idag: 7942 st  
  Igår: 9651 st  
  Denna månad:
237512 st
 
  Föreg. månad:
252846 st
 
  Totalt: 74808076 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. Gordon58
2. scom851
3. Reni1123
4. pukamai
5. TomCl16
6. jiuer7845
7. Banning
8. sunnne
9. tasyabilla
10. FrankJScott
 
 
Här är du: > TRIPLE X ADVENTURES ELEKTIFIERAR SKOTERFLOTTAN
 

TRIPLE X ADVENTURES ELEKTIFIERAR SKOTERFLOTTAN

Janina Bienkowski och Roberth Möller. Foto: Ingemar Forsell
Att världen och det sätt vi lever på håller på att förändras råder det inga tvivel om. Nästan allt vi sysslar med står inför mer eller mindre dramatiska förändringar. Transportsektorn har stora utmaningar framför sig och inom vissa områden är framtiden redan här. Bilindustrin har kommit en bra bit på väg och tillverkarna slåss allt mer intensivt om köparna av elbilar. Elektrifieringen är redan där och eldrift anses vara en av framtidens lösningar på våra transportbehov.

Annons:


Snöskoterbranschen har inte reagerat lika snabbt, men nu börjar intressanta alternativ med eldrift dyka upp. Kanadensiska Taiga lanserar tre intressanta modeller som mycket väl kan komma att ta upp kampen med traditionella snöskotrar.

Triple X Adventures i Arvidsjaur antar nu utmaningen och tar ett första steg in i vad många benämner som framtiden. Fem styck Taiga Atlas är beställda och går allt som planerat och utlovat sker leverans av dessa hösten 2020. – Känns fantastiskt spännande, samtidigt som det även är lite läskigt, berättar Roberth Möller hos Triple X Adventures när vi träffar honom i företagets lokaler utanför Arvidsjaur.
– Läskigt? Undrar vi.
Roberth Möller och Janina Bienkowski med en av vinterns heta nyheter. Foto: Ingemar Forsell

Snabba beslut
– Ja, vi vet ju egentligen inte så mycket om hur dessa skotrar fungerar. Hur lång räckvidden faktiskt är när det är kallt, eller hur de är anpassade för vår typ av verksamhet, utvecklar Möller och fortsätter, – Vi hade egentligen tänkt oss att köpa en maskin, prova en säsong och sedan utvärdera, men det var inte möjligt. Fem styck var minsta antal att boka.

Betänketiden var dessutom inte särskilt lång om man ville vara garanterad leverans till nästa höst, så några snabba beslut senare var ordern lagd och handpenning betald. – Ibland kanske det är bra om tiden att vela inte är så lång, funderar Roberth Möller med ett leende. – Men vi tror stenhårt på det här och att även vi skoterfolk kommer att behöva dra vårt strå till stacken när det kommer till miljön och klimatförändringarna. Där kommer eldrivna snöskotrar garanterat att spela roll!
Intresset är hur som helst mycket stort och sedan företaget via sociala medier meddelat satsningen har flera intresseförfrågningar kommit in. Både från företag och privatpersoner, i Sverige men även från utlandet.
Vill du veta mer om Triple X Adventures och deras satsning på elskotrar? Missa inte kommande nummer av tidningen (ute i slutet av januari-2020). Där kommer ett mer djuplodande reportage och vi kan lova att de bland annat har spännande saker med en världsstjärna inom motorsport på gång.

Läs mer om vad tidningen innehåller:Allt som finns i tidningen

Få tidningen direkt hem i brevlådan: PRENUMERERA!
Köp lösnummer i kiosk: KÖPSTÄLLEN FINNS HÄR!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa din tidning i telefonen eller surfplattan med våra mervärden

Följs oss på Youtube: Tidningen Snöskoter

Följ oss på Facebook: @tidningensnoskoter
Följ oss på Instagram: tidningen_snoskoter
» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se