atv.skoter.se
 
Navigera dig fram här   Lördagen den 18:e januari 2020
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14793  
  Antal nyheter: 5490  
  Meddelanden: 68505  
  Sidvisningar:  
  Idag: 622 st  
  Igår: 8293 st  
  Denna månad:
117094 st
 
  Föreg. månad:
250905 st
 
  Totalt: 72760016 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. TrudieOnaga
2. sunnne
3. blair2019
4. DanneS38
5. bettybholmes
6. rambo28
7. scom851
8. Tuesday
9. Jacobowne
10. Sanetta
 
 
Här är du: > Garmin introducerar Xero S1 trapshooting trainer
 

Garmin introducerar Xero S1 trapshooting trainer

Att lära sig skjuta lerduvor har aldrig varit lättare tack vare Garmins nya produkt.

Garmin presenterar trapskyttetränaren Xero S1, det första träningsredskapet för hagelgevär som så gott som i realtid ger omedelbar feedback och detaljerad analys av avlossade skott. Med hjälp av Garmin Xero-radarteknik och datorseende ger Xero S1 skytte-entusiaster en aldrig tidigare skådad kännedom om skottdynamik, precision och resultat vid hagelskytte. Du kan koppla din mobila enhet till Xero S1 genom gratisappen för Xero för att få en övergripande bild av skottanalys och skyttedatahistorik som ger ännu större kunskap för att öka skickligheten.

– Garmin handlar om positionering i relation till mål. Vare sig det handlar om löpning, hitta rätt på en karta, navigera på sjön, hitta jakthunden eller sömnkvalitet, stress och välmående. Det vill säga vart jag är och vart jag skall, eller var jag är och vad mitt mål är, förklarar Marcus Bjärneroth, nordisk pr-direktör och själv jägare och hagelskytt.
– Vi kom för ett och ett halvt år sedan med ett bågsikte som med nytt tänk och tekniska lösningar revolutionerade marknaden. Nu kommer vi med en träningsprodukt för trapskytte som ger skytten direkt feedback på sina skott och träffar/missar. Trapskyttetränaren Xero™ S1 är ett verktyg som ger proffs likaväl som amatör ett konkret verktyg i sin utveckling som sportskytt, den ger även jägaren en chans att träna för säkrare och effektivare jakt, avslutar Marcus.

Xero S1 är designad för amerikansk trap (singel/handikapp) eller uppflogsjaktsträning. Innan du startar en serie med lerduveskytte, placeras den robusta, bärbara Xero S1-enheten i närheten av användaren. Inom några sekunder efter skottet ger den fem-tums högupplösta skärmen på Xero S1 feedback som genereras genom att S1 använder Xero-radarteknik och datorseende. Informationen som visas på skärmen inkluderar avstånd från skottmönstrets centrum till centrum av lerduvan för både träffar och bommar, lerduvans avstånd vid avtryckning och reaktionstid. För träffar kategoriseras informationen om kvaliteten på lerduvans splittring genom en unik S1-scoring-metod som kallas "break factor". När en serie har slutförts visar Xero S1 en fullständig bedömning av skotten som avlossats. Utöver att hålla reda på poängen kan du granska resultatet för träff eller bom vid stationen, se lerduvans vinkel och få en grafisk bild av seriens samtliga skott och dess relativa träff i förhållande till lerduvorna.

Med Xero S1 kan du ställa in olika skytteparametrar. Du kan ställa in ett antal variabler för ditt trapskytte, såsom gevärspipans längd, choker, skottstorlek och skottmaterial. Du kan sedan experimentera med de olika variablerna för att optimera ditt trapskytte-resultat. Tidigare krävde denna process långvarig insamling av data eller baserades på intuition. Nu kan gevärets anpassning, choker och ammunitionsprestanda mätas.

När den paras till Xero-appen, överförs informationen från enheten automatiskt till användarens mobilenhet för att få en fördjupad bild av resultatet. Informationen inkluderar totala antalet serier, totalt antal skott, träffprocent per serie, träffprocent per station, skotthastighet, lerduvans hastighet, reaktionstid, precision vänster/centrum/höger, medel-poäng, flest i följd, bästa och sämsta stationerna samt grafer av resultat över tid. Xero-appen lagrar historiska skyttedata, vilket gör att du kan referera till resultatet baserad på t ex event, plats eller station. För en serie som verkligen utmärker sig kan du också snabbt och enkelt skicka din poäng till önskad plattform på sociala medier via appen.

Xero S1 fungerar i flera trapskytte-lägen:
• Clay Practice: loggar skjutdata för att en standardserie eller ett anpassat träningspass. Så gott som realtidsåterkoppling av data för varje skott med kompletta resultatdetaljer som finns tillgängliga efter rundan.
• Trap League Shoot: Loggar data och skyttens station och poäng. Endast standardpoäng visas under rundan. Resultatdetaljer finns tillgängliga efter rundan.
• Turneringsläge: Loggar data och skyttens station, skott och poäng för analys efter avlutad turnering. Alla prestationsdetaljer, inklusive poängräkning, döljs under själva turneringen.

Uppflogsjaktentusiaster som vill vara aktiva utanför jaktsäsongen kommer att ha nytta av Xero S1:s uppflogsläge. Med hjälp av Xero S1 trainers precision kan användaren optimera resultatet genom datajämförelse av skottstorlek och hastighet, restriktioner för choker, justering och reaktionstidanalys. Dessa data bidrar till att förbättra resultatet, bedöma gevärets anpassning, minska antalet bommar och förbättra skottplaceringen över lag. Xero S1:s uppflogsläge har också ett unikt poäng-system kallat "Upland Factor" som möjliggör konkurrensbaserad målträning med flera användare.
Om du vill veta mer om Xero S1 och Xero-appen, kan du titta på videon " Getting Started". Xero S1 drivs med ett internt uppladdningsbart batteri med 2,5 timmars körtid (cirka åtta trap-serier) eller via extern strömförsörjning. Den är vattenklassad enligt IPX7, vilket gör att den kan användas under samtliga väderförhållanden. Xero S1 finns ute i handeln nu till ett rekommenderat cirkapris på 999,99 €.

1Stödjer inte alla olympiska sidvinklar för lerduvor vid trap eller dubbeltrap.» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se