Navigera dig fram här   Torsdagen den 23:e mars 2023
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15271  
  Antal nyheter: 5753  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 6656 st  
  Igår: 8720 st  
  Denna månad:
221245 st
 
  Föreg. månad:
272068 st
 
  Totalt: 81925208 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. Herbert
2. allimac32
3. Alpinemadness
4. Hajen54
5. sunnne
6. FrankJScott
7. abbe63
8. Matte202
9. Liddo
10. Hajen67
 
 
Här är du: I tidningen: 2022, nr 6
 
Välj nummer:

NR 6-2022

Stor vinterspecial med produkter som inte bara är smarta men också praktiska till din fyrhjuling eller side by side.
Mer är två hög aktuella tester: CF Moto 520 L och Can-Am Outlander MAX XU+ 1000 T.
Läs också om Hur man monter plogen på sid fyrhjuling. Detta gör fyrhjulingen så mycket mer praktisk på gården.
Mycket nytt inför 2023 också från Kawasaki och TGB!
Nicke Borg ”Backyard Babies” gillar ATV! Vi tar han på pulsen.
Gillar man dakar racet men har svårt att få till en plats som tävlare kan man testa Dakar The Game som just släppts, vi har testat spelet och gillar det! Läs mer om detta plus mycket mycket mer ATV-Quad!

[ REPORTAGE ]
[1] KYMCO hos ny Importör
För ett antal år sedan hade Kymco stora framgångar på den svenska ATV marknaden då de såldes via Isaksson Motor i Östersund. När de sedan slutade sälja fyrhjulingar så övergick Kymco till annan importör där inte fyrhjulingsfokuset var lika stort. Nu har i alla fall Kymco kommit till KGK Motor som skall se till att Kymco återigen syns på den svenska marknaden.
[2] Salong: Vinterarbete med hjälp av ATV- eller UTV fordon
Kung Bore har gjort sitt intåg i Sverige. Snö från hans mantel har fallit i vissa delar av vårt avlånga land och vi har nu en meteorologisk vinter i Sverige konstaterar väderleksrapportörerna. Trots vinter med snö och kyla stannar arbetet inte upp på gården eller ute i skogen, utan det fortgår inom olika områden. I dagsläget har vi stor hjälp och nytta av att äga en ATV eller ett UTV- fordon som vi kan använda för en mängd småarbeten utomhus. Från att man bara för några år sedan hade en ATV maskin som man främst använde sommartid, har utvecklingen gått framåt och nu finns en mängd redskap som man kan koppla till ATV:n och som innebär hjälp i många fler arbetsmoment. I dag får man säga att ATV och UTV- fordonen kommer till användning och nytta hela året om. Dessutom är fordonskombinationen väldigt smidigt då storleken ej är att jämföra med t ex en traktor och om man skulle göra alla dessa ”småarbeten” med en sådan. På följande sidor passar vi på att presentera saker som kan komma till väl pass att använda under vintermånaderna.
[3] TEKNIK: Montering Plogblad
Det finns snöskottning och så finns det snöskottning. Med det gamla manuella sättet med snöskyffel slutar det många gånger med ryggont, hög puls och resten av dagen på sofflocket med fullt fokus på återhämtning. Om man däremot skottar med sin ATV är jobbet gjort på ett ögonblick, man blir inte särskilt trött och kan därför ägna resten av dagen åt andra underhållande aktiviteter. Dessutom har man fantastiskt roligt under tiden. Därför har vi monterat ett Kimpex Klick ’n Go 2 plogsystem på vår Polaris Sportsman 550 Forest.
[4] PROFILEN Nicke Borg
Jag stannar framför en järngrind någonstans utanför Stockholm, inte alls långt från storstads hetsen och den intensiva trafiken. Men här känns lugnet och tystnaden väldigt tydligt. Medan jag står här och filosoferar lite kommer två orädda hästar fram till mig för att hälsa, jag klappar om dem och byter några ord med dem. Någon minut senare öppnas plötsligt grindarna och en bit bort kan man skymta en skepnad komma närmare. Det är han… han som varit allt annat än lugnet som jag precis tänkte på.
[5] PRYLAR Intressanta sådana
Här väljer vi saker som vi hittat och känner att de är saker värda att skaffa. Nyheter och lite mindre nya men heta saker för mer eller mindre kalla dagar helt enkelt. Allt från fyrhjulingar och annat som kanske bara är fina.
[6] ATV-QUAD SWEDEN OFFROAD TOUR - SOT
Med totalt 714 fordon, från ett halvdussin länder, under 17 dagar befäster Sweden Offroad Tour sin position som Sveriges största 4x4-äventyr. Den tredje artikeldelen om ATV-QUAD-sponsrade Sweden Offroad Tour 1-17 juli 2022 behandlar det sista ”norra” avsnittet norr om Mälaren. SOT Björnåsen-Ludvika bjuder på vacker tallskog med slingrande och steniga terrängslingor. Huvudsakligen torrt underlag, det är där barrskog trivs bäst. Ludvika MS Offroad är vår partner som ordnade nygrillade hamburgare mitt i skogen. En härlig doft och rök sprider sig från grillplatsen och gemenskapen runt elden är fantastiskt trevlig. SOT Aspnäs-Säter är en favorit. Motorområdet bjuder på rik variation. Skogsslingor, surhål, gamla crossbanan, nya crossbanan och SOT:s enda myrmark. På den senare klarar bara ATVer av att fara fram utan att hjälplöst sjunka. Här finns också steniga trialsektioner kvar som använts vid biltrialtävlingar, men som passar lika bra för ATV och UTV. Träffledare Peter Öjerskos favorit är gamla crossbanan, perfekt slingrig, kuperad och sönderkörd med vattniga leravsnitt. Rena bergochdalbanan! Säters MK ordnar egna ATV-träffar som kan locka uppåt hundra maskiner. Motorbanan har en särskild liten inhägnad crossbana för barnens små maskiner, där endast de får köra. Alla ska ha lika roligt på SOT oavsett ålder!
[ TESTER ]
[7] TEST Can-Am Outlander MAX XU+ 1000 T
l detta nummer har vi fått tag i en av Can-Am´s 2023 modeller som det var ett par år sedan vi körde sist. Mycket har hänt och det har introducerats en hel del ny teknik, samt uppgraderingar av en del ingående detaljer. BRP och Can-Am har under flera års tid utvecklat sina modeller och motorer med mer inbyggd elektronisk styrning och intelligens. Ett steg man tagit för att ge föraren mer komfort men även större möjlighet att kunna framföra sin fyrhjuling i olika förhållanden och terräng.
[8] TEST CF Moto 520 L
ATV Sweden har under många år levererat fyrhjulingar på den svenska marknaden. Inför 2023 lanserar de en kraftfullt uppgradera modell i sin 520 modellserie från CF Moto. Många delar på modellen är uppgraderade för att ge allt från bättre komfort till bättre prestanda.
[9] Dakar the game
Vi skrev om detta spel i förra numret av ATV-Quad. Nu har vi provkört det på en Xbox X. Vad tycker vi? Jo, det är mycket lyckat! Otroligt fin grafik gör att de fantastiska vyerna som spelet ger uppskattas mycket! Det som dock kanske uppskattas mest är spelkänslan, här har de lyckats. Man kan ju välja mellan quads, side by side, motorcyklar, bilar och lastbilar. Alla fordon ger också en egen spelupplevelse och körstil. Sedan har de faktiskt lyckats mycket bra med att får körkänslan att variera mellan olika underlag på ett fint sätt. Det känns faktiskt som man kör i djup sand med det sämre fästet när man är i sanddynerna.
[ RACING ]
[10] Uppdaterad Yamaha YXZ1000R prototyp redo för test i Andalucía Rallyt
Yamaha siktar också mot Dakar och ett led i den utvecklingen är att testa produkten, YXZ1000R så hårt som möjligt. Andalucía Rallyt, som är ett i leden av tävlingarna i Dakar serien, är som gjord för detta. Detta blir de sista stegen i utvecklingen innan Dakar. Yamaha ambassadören Stéphane Peterhansel satt bakom ratten när Andalucía Rally startade den 19:e oktober.
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se