Navigera dig fram här   Söndagen den 26:e juni 2022
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15258  
  Antal nyheter: 5717  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 5216 st  
  Igår: 4939 st  
  Denna månad:
101661 st
 
  Föreg. månad:
156479 st
 
  Totalt: 79493938 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. Hajen54
2. FrankJScott
3. sunnne
4. abbe63
5. Matte202
6. Liddo
7. Hajen67
8. Mtech94
9. Skoter20
10. ATV2021
 
 
Här är du: I tidningen: 2022, nr 2
 
Välj nummer:

NR 2-2022

Att göra sin fyrhjuling ännu mer praktisk är inte bara kul utan också rätt lätt med bra utrustning. Vi har valt ut en rad fiffiga prylar som passar bra på gården och i skogen. Vi har också testat två aktuella fyrhjulingar: Linhai 300 Promax och
Segway Fugleman T3. Vi har även provkört en miniatv: Kayo Racing AU 110 som vår 11 åriga testpilot fått utvärdera. Mer i tidningen är Dakar vinnaren - Alexandre Giroud. Retro Kawasaki och aktuella militära fyrhjulingar. Plus mycket mer aktuellt inom ATV och UTV

[ REPORTAGE ]
[1] Utrustning & tillbehör till skogen och gården
Få fordon är bättre lämpade att använda i skogen som en fyrhjuling men då med några av det otroligt många praktiska tillbehör som finns att tillgå. Vi har här valt att visa en rad olika typer av tillbehör men det finns så otroligt mycket så det är näst intill omöjligt att få med allt. Då skulle vi nog behöva en tidning med hundratals sidor. Håll till godo!
[2] Intressanta Prylar
Här väljer redaktionen saker som vi inte kan sluta vilja ha. Nyheter och lite mindre nya men heta saker för mer eller mindre kalla dagar helt enkelt. Allt från fyrhjulingar och annat som kanske bara är fina.
[3] Full fart på ATV försäljningen
Nu börjar Sverige fungera alltmer normalt vad gäller handeln. Tittar vi på en sällanköpsvara som ATV finns det tre stora kategorier köpare av dessa maskiner. Det är skogsägare som använder den i skogsbrukets olika delar, sedan har vi jordbruket där maskinens nyttofunktioner många gånger kommer väl till pass när man skall åka ut och göra mindre åtgärder på gården. Sist i raden är de som använder maskinen för vissa arbeten på gården där det också kan gälla mindre reparationsarbeten eller nyproduktion av olika slag. Att där kombinera ATV:n med en lättare släpkärra gör maskinen så mycket mer användbar för ändamålet, att till exempel slippa anlita en stor traktor för att flytta ett par kubikmeter jord till fyllnad någonstans på gårdstunet. Vintertid kan den användas för att ploga upp vägen och gårdsplanen då man försett ATV: n med ett plogkitt. När man går igenom de olika användarkategorierna ser man hur många gånger en ATV kan komma till nytta och så mycket snabbare än att kanske ställa i ordning den stora traktorn för det lilla arbetet.
[4] Vinn fyra offroaddäck på SOT
Du kan vinna fyra offroaddäck värda uppåt 15 000 kronor på sommarens Sweden Offroad Tour! Sweden Offroad Tour körs för 27:e året på 17 olika terrängområden. SOT är Sveriges största 4x4-äventyr. I fjol deltog totalt nästan 700 fordon, en fördubbling på två år. Mycket tack vare flitigt arbete med sociala medier och avsaknaden av konkurrens. SOT var den enda större offroadträff som arrangerades under de två åren med coronapandemi. Italienska Malesta, www.malesta.se , är ny däcksponsor för 27:e Sweden Offroad Tour 1-17 juli 2022. De ger oss fyra rejäla offroaddäck att lotta ut bland alla deltagande förare.
[5] 1981 Kawasaki KLT200
Detta var året som Kawasakis första ATV lanserades. Modellen hette KLT200 och var som ni ser en trehjuling med den så karaktäristiska gröna färgen. Den var antingen älskad eller hatad på sin tid. Gick bara att få med elstart, vilket kunde vara ett problem då batteriet var dött. Men den hade stora fördelar med marknadens största lastrack fram- och baktill. Motorn var på 200 kubik och hade riktigt bra bränsleekonomi, lådan var femväxlad. Den var som gjord för fiskare och jägare på den tiden, inte bara för lastmöjligheterna utan även för att diffen var låsbar.
[6] Militära fyrhjulingar
I världen, som den ser ut just nu, skrivs det om en mängd olika fordon som används eller tillverkas för militära ändamål. Här har vi hittat några exempel som tillverkas av fyrhjulingsproducenter eller direkt är modifierade UTVer eller ATVer.
[ TESTER ]
[7] TEST Linhai 300 Promax
Mindre fyrhjulingar går ofta lite osedda förbi. Inte sällan stirrar man sig blind på motorstorlekar istället för att se till vilken nytta eller vilket arbetsmoment som en fyrhjuling skall användas till. Vi har kört en Linhai 300 Promax och skall ge en bild av hur den är, samt ge några exempel på arbeten som den passar till. Design gör skillnad Linhai 300D Promax är en ny modell i deras lineup. Ser man generellt till Linhais produkter har de tidigare inte satsat så mycket på utseende och karaktär utan mer på funktionalitet och att hålla ett lägre pris
[8] TEST Seqway Fugleman T3
Segway har sedan de introducerades i Sverige tagit marknaden med storm. Det är ett märke man känner igen namnet på sedan tidigare och som nu i ATV-branschen inte har sparat på krutet gällande att ta fram modeller som både skall se fräscha och moderna ut, samt kännas rejäla. Just Fugleman är deras större UTV, en arbetsmaskin med muskler. Ser man på specifikationen så finns det två versioner av denna arbetsmodell där vi har testkört UT10X med mer utrustning. Design till ny nivå Vid första anblicken känner man att designteamet hos Segway verkligen har arbetat för högtryck för att se till att färger, utseende och former skall mätta ögats intresse. Halogenstrålkastarna fram ser till att ge en aggressiv look under den vita huven med det svar/röda luftintaget. Man fortsätter att arbeta med färgkombinationen över hela fordonet i en intressant design där den röda rörramen ger konturer mellan de olika delarna på fordonet. På just denna modell har man satsat lite extra på utrustningen. Det sitter bland annat lättmetallfälgar där de snyggt satt en röd ring på fälgen som en extra snygg detalj.
[9] FIRST RIDE Kayo Racing AU 110
För de yngsta motorentusiasterna har sedan några år Kayo Racing erbjudit några riktigt intressanta maskiner och de växer nu stort både här i Europa och i Nordamerika. Nytt för i år är att ATV Sweden blir ny generalagent för Norden med bl.a. bättre garantivillkor som en positiv effekt! Vi tar ut coola AU 110 på en sväng tillsammans med en entusiastisk elvaåring som testpilot. Första intrycket Den här helt nya modellen har det mesta som en fullstor ATV har, men i mindre skala och ger ett mycket stabilt intryck både vad gäller utseende, design och kvalitet. Kayo är ett av de starkast växande ATV-märkena på marknaden just nu och det är otroligt kul att se att mini-ATV:er fått en plats i modellprogrammet – och med en mycket trygg generalagent i ryggen i form av ATV-Sweden! Både körupplevelsen och känslan av motoreffekt får redan efter ett par minuters körning tummen upp från vår testförare.
[ RACING ]
[10] Profilen: Alexandre Giroud - Dakar vinnaren
För oss hemma i Sverige är det inte många som känner till honom, men han är en kändis i Frankrike efter sin seger i Quad klassen i Dakar nu i vinter. Han segrade med en sluttid på strax över 50 timmar med sin Yamaha YFZ 700. Främst var det hans stabila körning som avgjorde, men även hans två etappsegrar och två andra platser gjorde sitt. Många av hans huvudkonkurrenter fick bryta och då ser man hur viktigt det är med stabil körning.
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se