Navigera dig fram här   Måndagen den 2:e oktober 2023
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15275  
  Antal nyheter: 5795  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 2556 st  
  Igår: 4076 st  
  Denna månad:
6632 st
 
  Föreg. månad:
196732 st
 
  Totalt: 83122139 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. sunnne
2. FrankJScott
3. TheOne
4. Swarte
5. Herbert
6. allimac32
7. Alpinemadness
8. Hajen54
9. abbe63
10. Matte202
 
 
Här är du: I tidningen: 2019, nr 6 > Artikel: CF Moto Terralander med bandsats
 

CF Moto Terralander med bandsats

Då snön lagt sig på backen är det skönt att kunna byta till bandsats och på så sätt förlänga nyttjandet av fyrhjulingen över vintersäsongen. En ökad nyttjandegrad som kan vara väl värd pengarna om man räknar på investeringen utslagen på årets alla 12 månader. Vill man dessutom ha rejält med belysning kan en extra ledbelysningsramp vara en bra investering. Men, finns det då några fallgropar i att investera i många tillbehör och är det några saker man bör tänka på? Jo, faktiskt.

Under ett par års tid har monteringen, samt inköpen, av tillbehör till fyrhjulingen ökat dramatiskt. Medvetenheten om att kunna använda fyrhjulingen under större delen av året, samt till flera olika arbetsmoment har visat sig bli mer och mer viktigt för slutanvändaren.
Tatou 4S
Gällande bandsatser har Tatou varit en stor aktör sedan flera år tillbaka. Denna tillverkare har gått i spetsen och sett till att ta fram bandsatser som både skall gå att använda sommar som vinter. Just en Tatou 4S, för körning året om, var monterad på den Terralander vi har kört. Själva monteringen är egentligen inte så svår trots att bandsatsen både ser stor och otymplig ut. Övergripande beskrivet så monterar man ett par järn på A-armarna så att man kan skruva fast en justeringsarm från bandsatsen i dessa. Efter detta skruvar man fast bandsatsen där hjulen satt. Viktigaste sekvensen i arbetet är justeringen så styrbandens anläggningsyta ligger under styrspindeln, samt att justera in styrbanden gentemot varandra. Just dessa två detaljer är de viktigaste momenten vid injusteringen av bandsatsen. Utan styrservo kan det bli riktigt muskelkrävande om man gjort fel.

Läs mer i tidningen

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se