atv.skoter.se
 
Navigera dig fram här   Torsdagen den 11:e augusti 2022
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15260  
  Antal nyheter: 5722  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 2926 st  
  Igår: 5634 st  
  Denna månad:
77894 st
 
  Föreg. månad:
182262 st
 
  Totalt: 79778227 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. FrankJScott
2. Hajen54
3. sunnne
4. abbe63
5. Matte202
6. Liddo
7. Hajen67
8. Mtech94
9. Skoter20
10. ATV2021
 
 
Här är du: > Full fart på ATV försäljningen
 

Full fart på ATV försäljningen

Nu börjar Sverige fungera alltmer normalt vad gäller handeln. Tittar vi på en sällanköpsvara som ATV finns det tre stora kategorier köpare av dessa maskiner.

Det är skogsägare som använder den i skogsbrukets olika delar, sedan har vi jordbruket där maskinens nyttofunktioner många gånger kommer väl till pass när man skall åka ut och göra mindre åtgärder på gården. Sist i raden är de som använder maskinen för vissa arbeten på gården där det också kan gälla mindre reparationsarbeten eller nyproduktion av olika slag. Att där kombinera ATV:n med en lättare släpkärra gör maskinen så mycket mer användbar för ändamålet, att till exempel slippa anlita en stor traktor för att flytta ett par kubikmeter jord till fyllnad någonstans på gårdstunet. Vintertid kan den användas för att ploga upp vägen och gårdsplanen då man försett ATV: n med ett plogkitt.
När man går igenom de olika användarkategorierna ser man hur många gånger en ATV kan komma till nytta och så mycket snabbare än att kanske ställa i ordning den stora traktorn för det lilla arbetet.

Ånyo ser vi att ett populärt märke, som köparen gärna väljer modeller från, är CF Moto. Under föregående år låg de i topplacering som mest sålda ATV-märke. Så verkar det bli i år också. De har hitintills hållit undan för andra stora märken och väljs mest bland de som köper ATV-maskiner. Ett annat märke som dök upp under föregående år är Segway som nu ligger på fjärde plats efter CF Moto, BRP och Polaris. Gissningsvis, förutom funktion, finns det ett visst nytänk när det gäller design och nya layouter på förarmiljön som kanske tilltalar köparen. Som ni ser av tabellen är det enbart terrängregistrerade maskiner som finns i deras säljkatalog.

Tittar vi över hela landet vad gäller sålda maskiner skulle man tro att det var i Syd- och Mellansverige som de största antalet köpare finns. Tar vi en titt på länsvis sålda maskiner är det dock i Stockholms län och Västra Götaland som det finns mest nysålda maskiner. Sedan dyker skogslän som Gävleborg, Dalarna, Värmland och Västerbotten upp.

Läs mer i ATV-Quad som är ute nu

carlivar.lidgren@atvquad.se» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se