atv.skoter.se
 
Navigera dig fram här   Fredagen den 28:e januari 2022
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15246  
  Antal nyheter: 5680  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 5051 st  
  Igår: 9343 st  
  Denna månad:
153946 st
 
  Föreg. månad:
171086 st
 
  Totalt: 78701411 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. ATV2021
2. sunnne
3. micke666
4. Hajen54
5. Lite08
6. TompaW
7. MiFra
8. pejon55
9. tekla23
10. scom851
 
 
Här är du: > Nu släpper Polaris sin nya Kinetic El UTV med plus meny på allt.
 

Nu släpper Polaris sin nya Kinetic El UTV med plus meny på allt.

Polaris släpper nu äntligen den teaser vi har fått följa sedan i våras. En helt ny elektrisk UTV som ser till att höja nivån ännu ett steg på EL UTV marknaden. Jämför man med deras föregångare så är det stor skillnad mellan dem och med en prestandaökning.

Polaris driver återigen branschen framåt på EL-UTV marknaden med introduktionen av sin RANGER XP Kinetic. Kinetic har en helt ny elektrisk drivlina som utvecklats genom Polaris partnerskap med Zero Motorcycles®. Tillsammans har de etablerat en ny standard genom RANGER XP Kinetic med en bättre prestanda, produktivitet, kapacitet, hållbarhet än tidigare.

Mike Speetzen, VD för Polaris säger att, "Med utgångspunkt från vårt rika arv fortsätter vi vår strävan efter att skapa oslagbara körupplevelser och samarbetar med Zero Motorcycles® för att nyttja de otroliga egenskaperna med eldrift för våra kunder. Den nya RANGER XP Kinetic är ett tydligt exempel på detta.”

Med en rejäl ökning av hästkrafter till 110 hk och vridmomentet till 190 Nm erbjuder RANGER XP Kinetic mer kraft än någonsin för att kunna dra mer och tyngre och få mer gjort. Vridmomentet hos den elektriska drivlinan ger exakt och ögonblicklig kontroll vid dragning eller bogsering av tunga laster. Dessutom ger eldriften en stor fördel då den avancerade drivlina innebär färre rörliga delar vilket ger lägre underhållskostnader och tid fr underhåll vilket ger mer körtid för ökad produktivitet. Den tysta elektriska drivlinan ger möjlighet till komfortabel konversation i hytten med familj och vänner. Eller varför inte stiga upp tidigt på morgonen och arbeta utan att väcka grannar eller att man tyst kan köra runt runt boskap och djur eller resa tyst ut till jaktmarkerna.


"RANGER XP Kinetic är byggd för våra hårt arbetande kunder som är stolta över sitt arbete, värdesätter prestation och alltid letar efter sätt att maximera sin produktivitet", säger Steve Menneto, VD för Polaris Off-Road.

Sam Paschel, VD för Zero Motorcycles säger att "Kombinationen av Zero Motorcycles teknologi, vår passion för elektrifiering som leverantör av drivlinelösningar och Polaris engagemang för konsumentdrivna innovationer har skapat en helt ny elektrisk Ranger som ger en otrolig förarupplevelse."


RANGER XP Kinetic är tillgänglig som 3-sitsmodell och kommer att finnas som en Premium- och en Ultimatemodell. Premium-modellen innehåller ett singelmonterat litiumjonbatteri på 14,9 kWh som erbjuder en uppskattad räckvidd på 70 kilometer, medan Ultimate-modellen levererar 29,8 kWh batterikapacitet och erbjuder en beräknad räckvidd på 130 kilometer *Ultimate modellen erbjuder också en 18-centimeters skärm som drivs med RIDE COMMAND-teknik.


UTÖKAD PRESTANDA
Förutom att Kinetic har en kraft som motsvarar en förbränningsmotor på 110 Hp och 190Nm så levererar den en dragförmåga som tillåter 1134 kg släpvikt och lastförmåga på 567 kg. RANGER XP Kinetic har också en markfrigång på 35,5 cm och är utrustad med 74 cm, 8-lagers Pro Armor X-Terrain-däck för maximal dragkraft och hållbarhet för att krypa över stenar och djupa hjulspår. Den kommer även med 25,4 cm fjädringsväg

BÄTTRE HÅLLBARHET OCH MINDRE UNDERHÅLL
RANGER XP Kinetic levererar också en sedan tidigare beprövad hållbarhet. Den elektriska drivlinan har färre rörliga delar, vilket betyder mindre underhåll och mer körtid. RANGER XP Kinetic har genomgått tester i olika typer av miljöer och även i extrema förhållanden såsom kyla och svår terräng. Den elektriska drivlinan kräver inga oljebyten, filterbyten, tändstift eller underhåll av kopplingen. Schemalagda underhållskostnader förväntas vara 70 % lägre än genomsnittliga underhållskostnader för liknande bränsledrivna fordon.

RANGER XP Kinetic har också en heltäckande främre stötfångare och ett heltäckande bukskydd för extra skydd av fordonet när du kör i tuff och snårig terräng.


FÖRFINADE KÖREGENSKAPER MED EL
Den elektriska drivlinan ger jämn, exakt kontroll när Kinetic körs i låga hastigheter. Man har då som förare full kontroll och kan enkelt köra i rätt hastighet när man bogserar, backar till en släpvagn eller kör med en vagn för att spruta ut gödningsmedel.

FUNKTIONER OCH UTTAG
RANGER XP Kinetic erbjuder också smarta prestandafunktioner för att hjälpa kunderna att maximera produktiviteten. Ett 12V uttag på lastflaket är bekvämt för att driva tillbehör som vattensprutor eller laddning av bärbara batterier. En ny växelspakdesign inkluderar hög, låg, neutral och parkering, men har en ny, integrerad omkopplare för fram och back så att kunderna ändrar riktning med en knapptryckning, vilket gör uppgifter som att plöja snabbt och effektivt.

Förutom hög och låg växel har RANGER XP Kinetic även tre körlägen för maximal mångsidighet och optimerad i körförhållanden och räckviddshantering:

Eco+: Begränsar vridmoment och topphastighet för maximal räckvidd och lätta jobb.
Standard: Optimerar gasresponsen för vardagskörning och medelstora jobb
Sport: Optimerar gasresponsen för pigg körning och de tuffaste jobben


AVANCERAD TEKNIK DRIVS AV RIDE-COMMAND
RANGER XP Kinetic är tillgänglig med en 18-centimeters display som drivs av RIDE COMMAND-teknik. Smartare och ger dig all möjlig intressant information. Kunderna kommer att ha möjlighet att se beräknad återstående räckvidd och batteriets laddningstillstånd direkt på 18-centimetersskärmen. Du kan till och med släppa en kartnål på din laddningsplats och kontinuerligt se hur långt du har till din nästa laddningsplats.

SNABB OCH BEKVÄM LADDNING
Bekväma laddningsalternativ är designade för att passa specifika kundbehov och är lika lätta som att ansluta till ett vanligt vägguttag. Oavsett om kunderna letar efter en laddning över natten eller en snabb påfyllning under lunchtimmen, kan dom vara lugna. XP Kinetic levereras som standard med en kombinerad nivå 1 / nivå 2 EV laddningssladd som låter dig ladda från ett 120V eller 240V uttag.

Fabriksinstallerad inbyggd laddningshastighet är 3kW för Premium-modellen och 6kW för Ultimate-modellen. Båda kan nå full laddning från 0 % så snabbt som på 5 timmar. †† Med det tillgängliga tillbehörets inbyggda laddningssystem kan hastigheterna höjas till 6kW för Premium och 9kW för Ultimate för upp till 50 % snabbare laddningstider. En 240V strömförsörjning rekommenderas för snabbast laddning och kan ge över 4x snabbare laddning än ett vanligt 120V-uttag.

ANPASSNING
RANGER XP Kinetic är kompatibel med 95 % av RANGER XP 1000-tillbehören, inklusive samma fantastiska Pro Shield-hyttsystem för täta skarvar och förarkomfort hela säsongen. Än mer tillgängliga tillbehör som tex lättinstallerade Pro HD-vinschar för extra dragkraft och Lock & Ride-förvaring för att hålla verktyg och utrustning säkra under färd.

Dessutom har Polaris designat nya tillbehör som är specifika för RANGER XP Kinetic, inklusive en snabbverkande elvärmarsats så att kunderna kan åka bekvämt under de kallare månaderna, samt en uppgraderad 3kW inbyggd laddare för maximal snabbladdning. Med en hel uppsjö av terrängtillbehör kan konsumenter bygga den ultimata maskinen för arbete, lek eller något däremellan.

RANGER XP Kinetic kommer till återförsäljare sommaren 2022.

Se lanseringsfilmen HÄR» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se