Navigera dig fram här   Fredagen den 21:e januari 2022
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15246  
  Antal nyheter: 5680  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 2501 st  
  Igår: 4582 st  
  Denna månad:
104170 st
 
  Föreg. månad:
171086 st
 
  Totalt: 78651635 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. ATV2021
2. sunnne
3. micke666
4. Hajen54
5. Lite08
6. TompaW
7. MiFra
8. pejon55
9. tekla23
10. scom851
 
 
Här är du: I tidningen: 2021, nr 6
 
Välj nummer:

NR 6-2021

I detta nummer har vi en stor vinterutrustningssalong plus en hel hög med smarta och mindre smarta (men mer roliga) julklappsips.
Vi har också testkört nyaste och intressanta Linhai 500 D som nu är tillbaka på den svenska marknaden.
Mer är att vi kollat in på Hooligans Youtube satsning på Los Angeles gator med nyaste RZR turbon!

Vältbågar är bra - Vi har tittat närmare på två olika lösningar.

Mer: Retro sidan med den första Can-Amen. Missa inte heller SOT och Norrlands största ATV/UTV träff i Torsboda. UTE NU!

[ REPORTAGE ]
[1] BYGG OM DIN YAMAHA Race kit!
Detta innehåller all obligatorisk utrustning baserat på FIA T4-bestämmelserna (Fédération Internationale de l'Automobile) för Side-by-Side-fordon. Med det här kitet är YXZ1000R redo att tävla i de flesta tävlingar som körs under nationella sportmyndigheter och FIM. Tack vare plug-and-play-konstruktionen krävs ingen svetsning eller modifiering av chassit. Med hjälp av monteringsanvisningarna kan alla Yamaha SSV-återförsäljare eller erfarna mekaniker slutföra installationen på ca 16 timmar. GYTR Racing Kit öppnar en ny värld av racing och ger en stark bas för ytterligare förbättring av färdigheter och fordonsprestanda, både för nybörjare och erfarna förare. Det här steg 1-kitet är utvecklat för modeller med bakmonterad kylare och passar för YXZ1000R-modeller från och med MY2019.
[2] SALONG Vinterutrustning
I denna salong hittar man bland annat plogar, däck, bandsatser, vagnar och annat - Brasveden skall hem tex. Nu kommer en årstid med många mysstunder framför den sprakande brasan tillsammans med familjen. En ATV räcker gott som dragare för att få hem mysveden. Till det behövs inte de största timmervagnarna. Den här är en svensktillverkad timmervagn av det kraftigare slaget. Den är varmgalvaniserad för bästa möjliga livslängd och har löstagbara och delbara stolpar (löstagbar topp), demonteras toppen hänger den kvar i gummihållare. Stolparna viker undan om man kör på något. Den är lätt att dra genom den klättrande boggien. Stödben är integrerade i grinden. Smart timmerkran finns som tillbehör. En perfekt vagn för dig med både lättare och tyngre behov. Idealisk att ta hem sågstock och vindfällen med. Pro-terra.se priset ligger på cirka 30 000 SEK.
[3] Hoonigan Jump Cuts:
Om ni inte redan har sett denna film, som finns på YouTube, kan vi varmt rekommendera er att göra så. En minst sagt fartfylld upplevelse har ni framför er. Polaris har tillsammans med Hoonigan och RJ Anderson hoppat och sladdat runt gatorna i Palm Beach Los Angeles. RJ Anderson är en riktigt känd offroad mästare och stuntförare i Staterna och det han gör med den nya RZR Pro R är mycket imponerande.
[4] Norrlands största terrängträff för ATV/UTV
Från hela Sveriges avlånga land kom de, maskin efter maskin rullade in på området. Vissa bilar med släp var fyllda till brädden med fina fyrhjulingar. Alla med ett gemensamt mål i sikte… att ha roligt och givetvis ta sig runt Torsboda-banan som går genom snårig skog, över stockar och stenar och otaliga vattendränkta lervägar. Efter veckor av regnande hade området vid Torsboda terrängbana förvandlats till en av de i särklass jobbigaste och grisigaste banorna i Sverige. Där vajer-spelen skulle smälla av en efter en och lämna maskinerna strandade tills hjälp anlände. Turligt nog är hjälp aldrig särskilt långt borta…
[5] Sweden Offroad Tour Rörken – Strängnäs
SOT avslutas som vanligt i Stockholmsområdet med en bra offroadkvalitet. Rörken bjuder kanske på de bästa surhålen på touren. Uppe på berget hittar ni dem, orörda och täckta av ett grönt lager mossa. Förrädiskt oskyldiga till anblicken. Kanske är det ett tecken, när klubbens förare navigerar runt, att det inte är lera som passar vilken förare som helst. Om man dagen till ära, med sol och värme, har slagit vad om att kunna skita ner sin hjuling så pass att det inte går att se originalfärgen någonstans då är det helt rätt ställe att vara på. Det rekommenderas dock att man har gott om tid, tålamod och allra helst även en vän för hjälp med att ta sig upp ur sagda surhål, för oavsett vilja så är det en bedrift få klarar av på egen hand.
[6] Smart skogsbruk – ny rådgivningssatsning med aktiva skogsägare i centrum
Nu startar Skogsstyrelsen rådgivningssatsningen Smart skogsbruk. Smart skogsbruk vänder sig till enskilda skogsägare som vill bli mer aktiva i skötseln av sin skog. Det handlar om hållbarhet, ökad tillväxt och miljöhänsyn i den brukade skogen. Satsningen ska även stärka skogsägare som beställare av skogliga tjänster. Rådgivningssatsningen heter Smart skogsbruk för att det är smart att ta hjälp av moderna digitala hjälpmedel. ta hjälp och beställa det du inte hinner göra själv. skapa en skog som är rustad att möta klimatförändringar och andra framtida osäkerhetsfaktorer. kombinera produktionen med aktiva naturvårdsåtgärder. Mer aktiva skogsägare, trygga beställare – Med Smart skogsbruk vill vi stötta enskilda skogsägare att bli mer aktiva i skötseln av sin skog och bli trygga beställare av skogliga tjänster, säger projektledare Anna Hamilton, Skogsstyrelsen. Det ska i sin tur leda till att den svenska skogen som helhet blir mer vital och produktiv. Att vara en aktiv skogsägare handlar främst om att fatta medvetna beslut för sin skog. Den som har tid och kraft, kan förstås även utföra åtgärderna i skogen själv. Men du är en lika aktiv skogsägare när du tar hjälp och beställer tjänster av andra. – Det är smart att som skogsägare vara aktiv i skötseln och ta medvetna beslut för att skapa robusta skogar som växer bra. Det ökar skogsägarens valmöjligheter framåt, säger Anna Hamilton. Mer om detta på skogsstyrelsens hemsida. www.skogsstyrelsen.se.
[7] Jetson One
Från Sverige kommer denna grej som fått hela världens uppmärksamhet. Jetson är ett svenskt företag som tänker förändra hur vi ser på transport och resor. Himlen är nu inte gränsen längre. Redan 2018 var den första prototypen redo och flygbar och nu arbetar de med de sista finjusteringarna på Jetson One som just nu går att beställa. Är man intresserad så får man höra av sig så fort som möjligt, för hela 2022 års produktion på 12 enheter är redan utsålda men inför 2023 finns tre enheter i skrivande stund lediga.
[8] Julklappstips
Julgransbelysning i blått och rött hittar man här Julbelysning från Yamaha som inte bara förhöjer julkänslan utan också lusten att köra just en Yamaha. Finns såklart hos Yamaha och kostar runt 350 SEK. Men även en hel del annat =) Snart dags!
[ TESTER ]
[9] TEST Linhai 500 D
Linhai har nu kommit ut på den svenska marknaden igen när C Reinhardt, som är kända för försäljningen av TGB, tog över märket i Sverige. Märket har varit relativt osynligt under flera år men har fått en fräsch nystart och nylansering i och med ägarbytet. Just Linhai 500 D, som vi kört, är en mellanklassmodell som fått en rejäl uppgradering i designen som ger ett gott intryck för ögat. Segmentet med 500-600 kubiks modeller är generellt den breda massan av maskiner som intresserar köpare. En motorstorlek som klarar av att göra många olika arbeten. Det är inte heller fel att man i detta segment kan hitta modeller i olika prisklasser som passar det egna behovet utifrån hur mycket man kommer använda sin fyrhjuling, till vad, samt givetvis vad man vill betala för sitt inköp. En modell att beakta är Linhais 500 D som ligger på ett riktpris av 64 995 SEK.
[10] Vältskydd träder in på den svenska marknaden
I Australien har vältskydd diskuterats under en längre tid. Användandet av fyrhjulingar som arbetsredskap är större där än i Sverige och används i stor utsträckning inte minst vid boskapsskötsel, men även inom andra arbetsområden. I Australien har man numera skrivit lagar om användande av vältskydd då de haft många olyckor med fyrhjulingar. Här i Sverige har vi tidigare sett privata aktörer som säljer framtagna vältskydd. Nu har Dealy Sweden AB börjat importera 2 olika typer av vältskydd som vi har fått möjlighet att köra monterade på fyrhjulingar. Två helt olika typer som skall se till att bromsa möjligheten att ett fordon rullar runt med risk att föraren kläms fast under fordonet.
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se